Kärnfuru 

Det naturliga byggmaterialet för trappor.

Flexitrappan har valt att använda Norrländsk kärnfuru till alla utomhusprodukter. Materialet består av 80-100% ren kärnved från långsamt växande Norrländska skogar. Denna kärnved är rik på naturliga impregneringsämnen och behöver inte behandlas. Den är således helt fri från tillsatser och är miljöcertifierad. Detta betyder att råvaran kommer från ett uthålligt skogsbruk som odlats och tillverkats på ett etiskt och miljömässigt ansvarsfullt sätt. Det är med andra ord ett material som vi är stolta över att använda till våra trappor för utomhusbruk.

Kärnfuru får med tiden en vacker grå nyans som på ett naturligt sätt smälter in i omgivande miljö. Du kan se det på till exempel gamla härbren och ladugårdar som stått utomhus under mycket lång tid. Med kärnfuru får du en trappa som är vacker, slitstark och snäll mot miljön.

Kärnfuru åldras naturligt och kan användas helt obehandlat. Vi rekommenderar dock att olja in trapporna om man vill motverka sprickbildning vilket vilket med tiden kan uppkomma på allt trä utomhus.