top of page

Material

Vi erbjuder olika material till våra trappmodeller. Vi har ett standardsortiment av material som vi utgår ifrån men har ni speciella önskemål kan vi säkerligen ta fram en lösning åt er.

Stegmaterial​
Som standard erbjuder vi ek och furu i både behandlat och obehandlat skick, Vilket används till plansteg och barnsäkerhetslist eller sättsteg.
Vi kan ordna andra material enligt önskemål, beroende på tillgång hos våra leverantörer.
Ek
- Till plansteg används 40 mm limfog med hela stavlängder
- Till sättsteg och barnsäkerhetslist används 20 mm limfog med hela stavlängder
Trappsteg ek
Ytbehandlad ek
Ek helstav
Materialet ovan är behandlat med OSMO hårdvaxolja
Furu
- Till plansteg används 40 mm limfog med skarvade stavlängder
- Till sättsteg och barnsäkerhetslist används 20 mm limfog med skarvade stavlängder
Furusteg
Steg furu
Furu
Materialet ovan är obehandlat
Behandling av stegmaterial
Ek
Steg i ek behandlas som standard med en ofärgad hårdvaxolja från Osmo. Det finns många olika alternativ på färgade behandlingar från Osmo där vi kan anpassa oss efter kundens önskemål.
Som tillval kan planstegets ovansida slutbehandlas med en strykning Osmo hårdvaxolja med halkskydd. Den bildar en sträv yta som ökar friktionen mellan plansteg och fot.
Furu
Steg i furu levereras obehandlade som standard, vi behandlar materialet enligt önskemål från kund. Exempelvis en pigmenterad olja som ska överensstämma med närliggande golv eller andra trämaterial i hemmet.
Övriga material
Trappans konstruktion i övrigt utgörs av furu, 30 mm limfog med skarvade stavlängder. Trappan går att få både obehandlad och behandlad, där vitmålning är standard. Vi kan givetvis erbjuda andra alternativ om kunden har speciella önskemål.
Då trappan levereras omonterad kan ni som kund välja att behandla materialet själva innan montage.
bottom of page