Våra olika modeller av trappor

Alla våra trappor

Ibland kan det vara för trångt om utrymme för att placera en rak trappa i hemmet.  Vi har därför tagit fram några modeller som passar för trånga utrymmen. Kanske vill du bygga en trappa till ett loft eller helt enkelt har begränsat utrymme för en trappa. Då kanske någon av våra mer platsbesparande modeller passar hos Er.

Alla våra modeller av trappor bygger dock på Flexitrappans principer – byggsats – lätt att montera – snygg och modern design.

Om det är riktigt trångt för en trappa.

Ofta kan det vara mycket trångt om plats när man ska upp till en vind eller ett loft. Vi har för detta ändamål precis tagit fram en modell med något triangulära steg. Detta ökar stegdjupet och ger en mer behaglig trappa att gå i.

Sväng i vilplan

Genom att gå ned i vilplanet sparar man plats och samtidigt kan man välja att gå ut ur trappan åt olika håll. 

Flexitrappan använder ett självbärande modulsystem med sväng i vilplan. En eller flera moduler kan användas och genom detta kan man på ett enkelt sätt få trappor i både L och U form.

Eftersom modulerna är självbärande behövs oftast ingen infästning i vägg. Detta gör samtidigt trapporna enkla att montera. Klicka här för priser på våra L och U-trappor.

Våra modeller

Vi har sex olika trappmodeller. Du kan välja steg och handledare i hårdvaxoljad ek, svartbetsad hårdvaxoljad ask eller obehandlad furu. Övriga detaljer består av vitmålad massiv lönn. Så även om alla trappmodeller bygger på samma pincip, vilket bidrar till det låga priset, har du också en hel del valmöjligheter.

Våra trappmodeller ser Ni nedan. Skicka in Era mått så hjälper vi Er hitta rätt trapptyp för just Er.

L-trappa med vilplan

Raktrappa

L-trappa där man går ned/svänger i viplanet

U-trappa

Raktrappa med kryssteg

L-trappa med kryssteg

Kräver lite mer utrymme än våra
övriga trappmodeller.

Ett bra val när det inte finns plats
för en vanlig L-trappa med vilplan.

Denna modell kan även tillverkas
med ett helt vilplan.

Vår vanligaste trapptyp.

Används t.ex. upp till loft eller där
det finns dåligt med utrymme.

Används t.ex. upp till loft eller där
det finns dåligt med utrymme.